Unë, vetja ime dhe dikush tjetër

Unë, vetja ime dhe dikush tjetër

Max Frisch
Unë, vetja ime dhe dikush tjetër
Roman

Roman

Autori: Max Frisch

Përktheu nga gjermanishtja: Feride Berisha

Viti i botimit: 2014
Faqe: 276
ISBN: 978-9951-613-18-7

Teo Gantenbajn luan rolin e të verbrit. Njerëzit rreth tij besojnë se s’kanë nevojë t’i frikohen vështrimit tij gjykues dhe fillojnë të zbulohen. Pikërisht verbëria e tij ia mundëson dashurinë e thellë ndaj aktores Lila dhe jetën e lumtur me të.

„Unë, vetja ime dhe dikush tjetër“ (titulli i origjinalit: „Mein Name sei Gantenbein“) është një ndër romanet më të mirë të letërsisë gjermane të shekullit 20-të. Shkrimtari zviceran Max Frisch ka krijuar një roman dashurie, ku personazhi kryesor zbërthehet në identitete të ndryshme për t’i mveshur rolet që ofron jeta.

„Një burrë e ka bërë një përvojë, tani ai kërkon historinë për këtë – nuk mund të jetohet me një përvojë, që mbetet pa histori, dhe nganjëherë e parafytyroja se si dikush tjetër e kishte tamam historinë e përvojës sime.“