Komedi në mol

Autori: Hans Keilson

Përkthyesja: Feride Xh. Berisha

Viti i botimit: 2021
Faqe: 88
ISBN: 978-9951-613-31-6

Përkthimi i këtij libri u mbështet nga Goethe-Institut.

Vimi dhe Maria, në Holandën e okupuar, i bashkohen rezistencës kundër nazizmit gjerman dhe e strehojnë hebreun Niko në shtëpinë e tyre. Pavarë­sisht nga situata e tensionuar, ka çaste afërsie dhe ndjesie që ata të tre janë megjithatë së bashku. Deri në momentin kur Niko ftohet keq, dobësohet çdo herë e më shumë …
„Komedi në mol“ doli nga shtypi në vitin 1947, në diasporë, botuar nga shtëpia botuese me famë Querido e Amsterdamit, tek pas 40 viteve, në vitin 1988 u botua nga shtëpia botuese S. Fischer në Gjermani. Përkthimi ameri­kan në vitin 2010 u mirëprit në tërë botën.