Libra

2022 – 2021 – 2018 – 2017201620152014201320122011

2022

Katerina Poladjan
Hic sunt leones
Roman

Darko Cvietiq
Lifti i Schindlerit
Roman


2021

Robert Walser
Proza ë vogël

Hans Keilson, Komedi në mol

Hans Keilson
Komedi në mol
Tregim

Max Frisch, Ditari 1966-1971


Max Frisch
Ditari 1966-1971

Liri Lubonja: Larg dhe mes njerëzve

Liri Lubonja
Larg dhe mes njerëzve
Kujtime


2018

Arthur Schnitzler, Loja në agim, Prishtinë: Shtëpia Botuese PA, 2018

Arthur Schnitzler
Loja në agim
Novela


2017

Rüdiger Schaper, Aleksandër Moisiu. Biografi

Rüdiger Schaper
Aleksandër Moisiu
Biografi

Ardian-Christian Kyçyku, Lumenjtë e Saharasë, Roman

Ardian-Christian Kyçyku
Lumenjtë e Saharasë
Roman


2016

Milot Rama, E në shqip të hesht, Poezi

Milot Rama
E në shqip të hesht
Poezi

Björn Larsson, Long John Silver, Roman

Björn Larsson
Long John Silver
Roman


2015

Robert Walser, Shëtitja, Roman

Robert Walser
Shëtitja
Roman

Ágota Kristóf, Fletorja e madhe, Roman

Ágota Kristóf
Fletorja e madhe
Roman

Fernando Pessoa, Libri i shqetësimit nga Bernardo Soares

Fernando Pessoa
Libri i shqetësimit nga Bernardo Soares

Panait Istrati, Kira Kiralina, Novelë

Panait Istrati
Kira Kiralina
Novelë


2014

Xhindi i Numrave

Hans Magnus Enzensberger
Xhindi i Numrave
Libër për fëmijë

Unë, vetja ime dhe dikush tjetër

Max Frisch
Unë, vetja ime dhe dikush tjetër
Roman

Requiem për një dashuri

Shqiptar Oseku
Requiem për një dashuri
Poezi

Manjola Brahaj, Na nuk jena t'ktuhit

Manjola Brahaj
Na nuk jena t’ktuhit
Poezi

Ardian-Christian Kyçyku, Home

Ardian-Christian Kyçyku
Home
Roman

Gëzim Aliu, Katedralja pa Kryq, Roman, PA 2014

Gëzim Aliu
Katedralja pa Kryq
Roman

Norbert Mappes-Niediek, Romët e varfër, magjupt e këqij, Prishtinë: Shtëpia Botuese PA, 2014

Norbert Mappes-Niediek
Romët e varfër, magjupt e këqij
Ese

Jamarbër Marko, Pro Nobis, Shtëpia Botuese PA 2014

Jamarbër Marko
Pro Nobis
Poezi


2013

Jamarbër Marko, Rastësisht me dashje. Poezi, Prishtinë: Shtëpia Botuese PA, 2013

Jamarbër Marko
Rastësisht me dashje
Poezi

Hans Fallada, Tri vjet jo njeri, Prishtinë: Shtëpia Botuese PA, 2013

Hans Fallada
Tri vjet jo njeri
Tregime

Xhemal Ahmeti, Paranoja. Roman, Prishtinë: Shtëpia Botuese PA, 2013

Xhemal Ahmeti
Paranoja
Roman

Arif Molliqi, E dashura ime Eva. Poezi, Prishtinë: Shtëpia Botuese PA, 2013

Arif Molliqi
E dashura ime Eva
Poezi

Drita Fejza, Shpirti i arratisur. Poezi, Prishtinë: Shtëpia Botuese PA, 2013

Drita Fejza
Shpirti i arratisur
Poezi

Blerina Rogova Gaxha, Kate, Prishtinë: Shtëpia Botuese PA, 2013

Blerina Rogova Gaxha
Kate
Poezi


2012

Gëzim Aliu, Libri i fundit. Katërmbëdhjetë tregime, Prishtinë: Shtëpia Botuese PA, 2012

Gëzim Aliu
Libri i fundit
Tregime

Stéphane Hessel, Angazhohuni! Në bisedë me Gilles Vanderpooten, Prishtinë: Shtëpia Botuese PA, 2012

Stéphane Hessel
Angazhohuni!
Ese

Beqë Cufaj, projekt@party. Roman, Prishtinë: Shtëpia Botuese PA, 2013

Beqë Cufaj
projekt@party
Roman


2011

Beqë Cufaj, Laboratori i Lirisë. Nga Ditari prej vitit 1999 deri më 2009, Prishtinë: Shtëpia Botuese PA, 2011

Beqë Cufaj
Laboratori i Lirisë
Ese

Stéphane Hessel, Indinjohuni! Ese, Prishtinë: Shtëpia Botuese PA, 2011

Stéphane Hessel
Indinjohuni!
Ese