Lifti i Schindlerit

Darko Cvietiq
Lifit i Schindlerit
Roman

Autori: Darko Cvietiq

Përkthyesi: Qerim Ondozi

Viti i botimit: 2022
Faqe: 80
ISBN: 978-9951-613-34-7

Përkthimi i këtij libri u mbështet nga Traduki.

Një lift, që bart njerëz, orendi, gjithçka nëpër trembëdhjetë
kate të një ndërtese të kuqe, bart kohërat, bart llafe,
kufoma dhe tabute, fëmijë me e pa kokë …
Më vonë i hiqet kati i trembëdhjetë, sepse sillte ters.
Kur lexohet kjo vepër, mund të kategorizohet në e
trishtueshme, mirëpo jo vepra, por vetë historia e një
„fshati vertikal“ në Prijedor të Bosnjës gjatë luftës në ish-
Jugosllavi, e cila kjo është më se tmerruese.