Ardian-Christian Kyçyku

Ardian-Christian KyçykuArdian-Christian Kyçyku është lindur në Pogradec më 23 gusht 1969. Kreu studimet e larta në Universitetin Shtetëror të Tiranës, në Fakultetin e Historisë e të Filologjisë, dega gjuhë-letërsi. Është doktor i shkencave filologjike, doktorand në teologji pranë Universitetit Shtetëror të Bukureshtit dhe docent në shkencat humane dhe të komunikimit. Anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve të Rumanisë, i Shoqatës së Shkrimtarëve të Bukureshtit, i Lidhjes së Shkrimtarëve të Shqipërisë dhe i Central European Academy of Science and Art. Themelues dhe kryeredaktor i revistës universitare ComUnique. Krijime të tij janë përkthyer në gjuhët hungarisht, gjermanisht, spanjolisht, anglisht e frëngjisht.

Kyçyku është fitues i Çmimit Kombëtar të Letërsisë „Penda e Argjendtë 2012“ për tregim më të mirë.

Librat:

Home

Lumenjtë e Saharasë

Interviste me Ardian-Christian Kyçykun, Zëri, 7.9.2014

Ardian-Christian Kyçyku me “Home”, Literaturhaus Berlin, 4.9.2014