Arthur Schnitzler

Arthur Schnitzler u lind më 15 maj 1862 në Vjenë, Perandoria Austro-Hungareze dhe vdiq më 21 tetor 1931, në Republikën e Austrisë. Ishte mjek, rrëfimtar dhe dramaturg austriak. Konsiderohet si njëri ndër shkrimtarët më të rëndësishëm që përfaqësojnë atë që quhet modernia vjeneze.

Librat:

Loja në agim