Ágota Kristóf

Ágota Kristóf (1935-2011) u lind në Hungari, prej ku muer arratinë në vjetin 1956. Mbas ngulimit në Neuchâtel, në Zvicër, shkroi sparit pjesë teatrale, para se të fillonte trilogjinë e vet romansore në frangisht, që kje gjuha e mërgimit të saj. Le Grand Cahier asht kanati i parë, i ndjekun nga La Preuve dhe Le Toisième Mensonge.

Librat:
Fletorja e madhe