Beqë Cufaj

Beqë CufajBeqë Cufaj (1970) ka mbaruar studimet për Letërsi dhe Gjuhë në Universitetin e Prishtinës. Jeton dhe punon në Gjermani dhe Koso-vë. Shkruan për gazeta në gjuhën shqipe në Kosovë dhe në gjuhën gjermane në Gjermani, Austri e Zvicër. Deri më tashti ka botuar libra me poezi, ese dhe prozë: „Balada” (poezi), „205” (poezi dhe tregime), „Kosova” (ese), „Shkëlqimi i Huaj” (roman), „Last Exit Degerloch” (dramë), „projekt@party” (roman). Cufaj është përkthyer dhe botuar në më shumë se 15 gju-hë të botës.

Librat:

Laboratori i Lirisë

projekt@party