Ditari 1966-1971

Max Frisch. Ditari 1966-1971

Max Frisch. Ditari 1966-1971

Autori: Max Frisch

Përkthyesja: Feride Xh. Berisha

Viti i botimit: 2021
Faqe: 382
ISBN: 978-9951-613-29-3

Përkthimi i këtij libri u mbështet nga Traduki dhe nga shtëpia e përkthyesve në Looren të Zvicrës. Shtypi i këtij libri u mbështet nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Republikës së Kosovës.

Ditarët e Max Frisch nuk janë shënime private të përditshme, por më tepër krijime letrare të portretizimit të vetëdijes, në traditën e James Joyce-it dhe Alfred Dëblin-it. Max Frisch e konsideronte ditarin si të vetmen formë letrare të përshtatshme për të. Pas ditarit të tij të suksesshëm për vitet 1946-1949, „Ditari 1966-1971“ u botua në 1972.