Aleksandër Moisiu

moisiu-cover-300

Trieshtë, Berlin, Nju Jork – Një legjendë aktrimi

Biografi

Autori: Rüdiger Schaper

Përkthyesja: Feride Xh. Berisha

Viti i botimit: 2017
Faqe: 220
ISBN: 978-9951-651-24- 0

Një projekt i përbashkët me Qendra Multimedia Prishtinë.
Përkthimi i kësaj vepre u mbështet nga Traduki.

Fëmijë shqiptar në Trieshtë, aktor i famshëm në Berlin, një yll botëror në Nju Jork. Me këtë biografi, Rüdiger Schaper, gazetar dhe kritik teatri gjerman, paraqet një panoramë mbresëlënësë të kulturës së shekullit XX.

 

Leximi: Literaturhaus Berlin, 14.3.2018

Leximi: Në Teatrin Kombëtar të Kosovës në Prishtinë, 6.4.2018

Leximi: Në Bibliotekën e qytetit “Azem Shkreli” në Pejë, 7.4.2018