Stéphane Hessel

Stéphane HesselStéphane Hessel u lind me 1917 në Berlin me nënshtetësi franceze që nga viti 1937. Prej vitit 1945 përfaqësoi Francën në OKB në New York dhe është njëri ndër bashkëpërpiluesit e Kartës së Drejtave të Njeriut të KB. Ishte edhe diplomat i ngarkuar nga OKB dhe nga Ministria e Punëve të Jashtme të Francës. Vdiq në moshën 95 veçare, në shkurt 2013.

Librat:

Indinjohuni!

Angazhohuni!